Θέατρο

Θέατρο 2018-08-21T08:18:47+00:00

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, την Ένωση ξενοδόχων Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης.

Παρά τη γεωγραφική απόσταση Ιεράπετρας με την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο, το φεστιβάλ  γίνεται πραγματικά πόλος έλξης. Έχουν διοργανώθει έπτά Φεστιβάλ με τεράστια επιτυχία και Πανελλαδική απήχηση, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα για ολόκληρη την περιοχή. Το επίπεδο και το πλήθος των αιτήσεων συμμετοχής από κάθε σημείο της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό,  δίνει την ελπίδα ότι το ερασιτεχνικό θέατρο βρίσκει πρόθυμους και ικανούς ανθρώπους να το υπηρετήσουν και μας ωθεί να προσπαθούμε ολοένα για το καλύτερο.

Η κριτική Επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των γραμμάτων και των Τεχνών και απονέμει τιμητικά βραβεία, ενώ η κοινωνία δίνει επίσης το δικό της βραβείο. Το Βραβείο Κοινού

Οι Πολυθεματικές, προφεστιβαλικές, παράλληλες αλλά και μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις, δίνουν μια άλλη διάσταση στο φεστιβάλ , διευρύνοντας την παιδεία  γύρω από την τέχνη γενικότερα, με τη ελεύθερη συμμετοχή των φιλοξενούμενων και των συμπολιτών μας.

Με άριστη διοργάνωση ακόμα και στη λεπτομέρεια, με κατάμεστο κάθε βράδυ το θέατρο, με ένα ενθουσιώδες κοινό, και με πλήθος εθελοντών σε ομάδες εργασίας, με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας, δείχνει το  δρόμο  για  διοργάνωση  υψηλού  επιπέδου  φεστιβάλ  .

Ο Στόχος του  φεστιβάλ είναι να παράγει τέχνη, πολιτισμό και κυρίως ήθος – τέτοιο που αξίζει ο τόπος μας και εμείς οι ίδιοι