Ανακοίνωση εγγραφών σε παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς 2022-2023

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας για το έτος 2022-2023 ξεκινούν την Δευτέρα 6-6-2022 και ώρα 09:00 λήγουν την Παρασκευή 24-6-2022 και ώρα 09:00.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ειδικής εφαρμογής PRESCHOOL WEB στον σύνδεσμο https://polierapetra.intellisoft.gr/ η οποία θα χρησιμοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του νέου κοροναϊού, αλλά και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι μια διαδικασία απλή και όμοια με την διαδικασία εγγραφής σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο ή απόκτησης λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Η Διοίκηση του Νομικού μας Προσώπου φρονεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων είναι ήδη εξοικειωμένη με τέτοιου τύπου ηλεκτρονικές διαδικασίες. Επιπλέον, για κάθε βήμα έχουν δοθεί αναλυτικές και κατανοητές οδηγίες.

Όλα τα σχετικά, υποχρεωτικά και μη υποχρεωτικά, έγγραφα και δικαιολογητικά, οι όροι λειτουργίας και αποδοχή αυτών, κατευθυντήριες οδηγίες καθώς και ο οδηγός υποβολής της αίτησης θα είναι ορατά σε εσάς από τη στιγμή που θα εισέλθετε στην εν λόγω πλατφόρμα και ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε εκεί.

Υποχρεωτικό είναι να συμπληρωθούν τα στοιχεία και των δύο γονέων για τις πλήρεις οικογένειες και του ενός για τις μονογονεϊκές. Ελλιπείς αιτήσεις δε θα είναι δυνατόν να αξιολογηθούν.

Δυνητικά αιτούντες για Παιδικούς Σταθμούς είναι οι γονείς των οποίων τα παιδιά (νήπια) έχουν γεννηθεί από την 1η/1/2019 και μέχρι 1η/3/2020, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 30 μηνών την 30η Σεπτεμβρίου του 2022.

Δυνητικά αιτούντες για Βρεφικούς Σταθμούς είναι οι γονείς των οποίων τα παιδιά (βρέφη) έχουν γεννηθεί από 1/4/2020 και μέχρι 1η/2/2022, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 8 μηνών την 30η Σεπτεμβρίου του 2022.

Τα εγγραφόμενα στους παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς παιδιά, προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορο δήμο, στην περίπτωση που υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή εξυπηρετείται ιδιαίτερα οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων, η οποία αιτιολογείται ειδικά στην σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού προσώπου.

Η ηλικία των παιδιών υπολογίζεται όπως αυτή συμπληρώνεται την 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Οι γονείς των παιδιών που έχουν γεννηθεί το 2018 πρέπει να απευθυνθούν σε Νηπιαγωγείο.

Οι αιτήσεις των εγγραφών μοριοδοτούνται και κατατάσσονται σε φθίνουσα κλίμακα, διαδικασία η οποία είναι εμφανής στους αιτηθέντες. Τα αποτελέσματα της κατάταξης και η τελική εγγραφή των παιδιών ανά Σταθμό θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των αιτούντων μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής – ΕΣΠΑ».

Αφού σας παροτρύνουμε να υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτησή σας στις παιδαγωγικές μας δομές, σας επισημαίνουμε ότι είναι εξόχως σημαντικό να υποβάλετε επίσης αντίστοιχη αίτηση για τις δομές μας μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ, όταν αυτό ανακοινωθεί από τον Φορέα υλοποίησής του (ΕΕΤΑΑ), προκειμένου να εξασφαλίσετε θέση στο Σταθμό που σας ενδιαφέρει, απολύτως δωρεάν.

Σας συνιστούμε ένθερμα, να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, καθώς στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί σφάλματα και παραλείψεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι οι σύγχρονοι φυλλομετρητές, στην τελευταία τους έκδοση, υποστηρίζονται και είναι συμβατοί.

Για πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα περίοδο εγγραφών μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 28420 24300, εσωτ. 383 με την κυρία Τσουράκη Ελπινίκη (Νίκη) και ώρες από τις 8.30 μέχρι τις 14.00.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

Σακαδάκη Μαρία

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ PRESCHOOL_2022-2023